240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical Discussions related to performance motor enhancements, upgrades.

whats that sensor

Old 05-06-2012, 11:40 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 26
whats that sensor

hey guys, i just bought a 75z, it runs but like ****, thats not why im posting this, id like to kno whats the sensor on the top of the intake manifold right after the throttle body, mines corroded to ****, thanks
Dat Z Sun is offline  
Old 05-07-2012, 02:55 AM
  #2  
Ruff Ryder
 
hoov100's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: palm desert
Posts: 6,140
It's a sensor that measures a certain set of values. Could you be a little less specific?
hoov100 is offline  
Old 05-07-2012, 10:03 AM
  #3  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
There's no "sensor" on top of the manifold right behind the throttle body.

There is a cold start valve though...

Might want to buy a Haynes manual or download the FSM for free from XenonS30

NismoPick is offline  
Old 05-07-2012, 08:47 PM
  #4  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 26
does the cold start valve have a pigtail that looks like an injector pigtail that has 4 wires going into it, 2 on each side?
Dat Z Sun is offline  
Old 05-07-2012, 08:49 PM
  #5  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
It's an injector style connector, but only has 2 wires... I don't think there are any sensors that have 4 wires except the AFM ...
NismoPick is offline  
Old 05-08-2012, 07:10 PM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 26
heres the pics, you're right about the valve but it has 4 wires to it
Name:  cold.jpg
Views: 3
Size:  152.7 KB

is there any way to test it before i go and spend 60 bucks on a motor that ima swap out here in a while?
Dat Z Sun is offline  
Old 05-08-2012, 08:25 PM
  #7  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
Notice there are only two prongs... so there should only be two wires. I imagine the two each side are connected as one. Been about 10 years since I've looked at n/a wiring in detail.

Anyway... why not clean it up instead of buying a new one? Dip the tip that goes inside the intake in brake cleaner or lacquer thinner, dip the top connector prongs in LimeAway or CLR. Done.
NismoPick is offline  
Old 05-08-2012, 09:05 PM
  #8  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 26
nice tip, my fuel injector pigtail were corroded as well, but i just snatched some good ones from the junk yard, gotta order a fuel pump and pray soldering new injector pigtails and cleaning the cold start valve do the trick
Dat Z Sun is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
nick731
350Z (Z33) Forums
0
05-08-2012 07:38 AM
rgus30
280ZX (S130) Forums
12
12-18-2006 06:36 PM
grey_turboae86
280ZX (S130) Forums
4
08-16-2006 07:47 PM
njordal02
350Z (Z33) Forums
1
12-17-2003 02:59 PM
CrAzY_84na
300ZX (Z31) Forums
6
09-23-2003 07:00 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: whats that sensor


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.