300ZX (Z31) Performance / Technical Discussions related to Turbo charging, Supercharging, Engine, ECU, exhaust, and etc. performance enhancements and Techical related.

Replaced MAF, still issue

Old 06-25-2018, 12:22 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 6
Exclamation Replaced MAF, still issue

My 84 DATSUN 300ZXT was giving me problems after cranking, when I read to disconnect MAF and if it Idles correct ,that is my issue. So sure enough I disconnected and it cranked and idled just fine. So I took one off my 85 that had been running fine (before I blew it up) installed and it acts the same' Will not stay running unless disconnected. Sometimes when it warms up completely I can reconnect it and all is well for small test drives. Do I have 2 bad MAF's? I cleaned them very good with correct cleaner. All stock parts throughout car. Is there something else that I should check? Although I've done all my own work on my babies but I'm not very good at electrical issues. please help if you have experienced this, I miss my baby.


84 Datsun 300ZXT 5 speed-favorite
85 Nissan 300ZXT full package auto
85 Nissan 300ZXT analog auto
RidinBullets is offline  
Old 07-28-2018, 01:23 PM
  #2  
JSM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Orlando, FL
Posts: 114
1. I would check your fuel pressure to make sure it is correct.
2. I would check to make sure all your intake boots, are in good shape bolted up and all those little ancillary hoses that go every where are in good shape to and from the turbo.
3. If all that is good, I would add an additional ground wire to the MAF itself. Grounds can go bad.
JSM is offline  
Old 08-28-2018, 08:12 AM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 6
thanks so much, sounds like some good advice. I will check those out as soon as possible.

I have run into some health issues and may end up selling both 84 and 85 with all the extra goodies I have accumulated.
RidinBullets is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
NismoPick
FS: 240Z,260Z,280Z & 280ZX (70-83)
3
04-28-2017 07:28 AM
Tsuka89
280ZX Performance / Technical
4
08-25-2012 10:58 PM
Turbo86
300ZX (Z31) Performance / Technical
13
12-15-2006 04:28 PM
Brian
300ZX (Z32) Performance / Technical
5
03-25-2006 10:56 AM
gamemannn
300ZX (Z32) Forums
1
12-29-2004 06:26 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Replaced MAF, still issue


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.