Engine Misfire - ZDriver.com


300ZX (Z32) Forums Dedicated to 90-96 ZCars otherwize known as the Z32's

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-16-2018, 12:48 PM   #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2012
Location: SD
Posts: 13
Engine Misfire

So my 93 300zx check engine light came on recently. After this light appeared my car starting having irregular idle and loss of power. I figured it was some sort of misfire. So what I did was disconnect the plug that is connected to the coils while the car was on in order to see if a cylinder wasnt working. Sure enough when I disconnected the middle coil from the passenger side there was no change in the idle suggesting that cylinder is bad. So I swapped spark plugs and then I swapped coils and still the same cylinder doesnt work. Any suggestions on what the problem could be? Im thinking either fuel injector or the wires connecting to the coil are not supply current (I just dont know how to test this or replace the wires).
Young.gio is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2018, 10:07 AM   #2  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,552
It's very common for the injectors to die on the Z32. (sad face). If swapping coils didn't change anything, then it's either a dead injector, or bad compression.
NismoPick is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2018, 06:01 AM   #3  
Registered User
 
Cobalt60's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 22
I didn't see where you checked the engine codes to find out what caused the check engine light. That would provide good information before you get too far down the rabbit hole.

There are lots of things that can cause a rough idle and loss of power. Find out what caused the CEL first.
Cobalt60 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Misfire ZOMBIEEATER 300ZX (Z32) Performance / Technical 27 08-20-2006 05:19 PM
Need Some Help - Backfire, Misfire, etc. defreesw 240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical 6 11-01-2004 08:12 AM
Guys Please Help (Misfire) MetalTear17 300ZX (Z32) Performance / Technical 5 08-04-2004 05:57 AM
Hot weather misfire iksteh 240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums 5 11-11-2002 02:50 AM
NEW MISFIRE ON BRAND NEW ENGINE tyco1983 240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums 1 03-26-2002 11:40 PM


Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 03:39 AM.


Copyright 2000 - 2014 ZDRIVER.COM All Rights Reserved.
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.