Go Back  ZDriver.com > Cars > 300ZX (Z31) Forums
1985 non tubo tansmission or clutch problem? >

1985 non tubo tansmission or clutch problem?

300ZX (Z31) Forums Dedicated to 84-89 ZCars otherwize known as the Z31's

1985 non tubo tansmission or clutch problem?

Old 05-16-2019, 06:06 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
1985 non tubo tansmission or clutch problem?

Guys I really need some advice on an either clutch or transmission problem I had a few days ago. I was at highway speed on the interstate when I began hearing a loud high pitched squeal and then a high pitched vibration for about 30 to 40 seconds. At that point the car wasn’t getting power from the transmission and I began to coast. I was able to get the car to the shoulder and then tried to put the car back in gear but nothing was happening. With the clutch pushed in or out the transmission would go into 1st through 5th gears but nothing would happen. However when I tried to put the transmission into reverse it would squeal/grind either with the clutch in or out like before. I think this may be the clutch throw out bearing but I did not have any clues before that it was going out. The transmission and clutch were working perfectly up to this. This is the second transmission I have installed on this car but when the first one went it was nothing like this. Plus a few days before I had a jiffy lube check the transmission fluid level and it was good. The car is out of town and will be towed to a shop soon but thought I would ask around for opinions on what may have happened here first. Any related comments would be greatly appreciated.

airgb58 is offline  
Old 05-18-2019, 03:14 PM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: east KS
Posts: 302
If it is the clutch or trans. It soumds like it needs to have the trans pulled
86tcoupe is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
stennu76
300ZX (Z31) Forums
2
09-28-2010 11:20 AM
bradyg
280ZX Performance / Technical
12
03-23-2006 09:34 AM
sardine
300ZX (Z31) Forums
2
07-24-2002 06:20 AM
sardine
300ZX (Z31) Forums
4
06-09-2002 11:54 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 1985 non tubo tansmission or clutch problem?


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.