240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical Discussions related to performance motor enhancements, upgrades.

No Electrical!!! 240Z !!! Help!!!

Old 09-09-2012, 09:21 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 3
Exclamation No Electrical!!! 240Z !!! Help!!!

Hey, thanks for reading guys, If you can help I gladly appreciate it. My problem is I Bought a 1972 240z from the origional owner. He wanted to get rid of it asap. I got it for 500.00. It was pulled like 1/3 of the way for restoration, so I did a total restoration on it. Pulled everything except the main wire harness. I reconnected all the wires: New battery----->New starter----->new Alternator----> New Ignition coil and etc... New Fuses too and connected the dash board carefully back together. I turn the key to the ON position and nothing except the hazard lights are working. So I rechecked all the wiring like 3 times. and still nothing. Please help. I am at a dead end. I spent alot into this restoration
s30dan is offline  
Old 09-10-2012, 08:43 AM
  #2  
Registered User
 
PredatorZ's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: A Shady Tree in Boise
Posts: 1,032
FSM Link

I'm guessing you don't have a Service Manual, so here is a link to one you can download for free, follow the troubleshooting steps to work through what is and isn't working properly. Redo your grounds, make sure your battery has a ground to the frame. just not the starter. Check your fusible links with a multimeter to make sure you have good connections. Hopefully one of the electrical Guru's will be on later and give you additional places to look. The turn signal multi-switch can go bad and kill an older Z and cause all kinds of issues, make sure your ignition switch is working properly also.

http://www.xenons30.com/reference.html

Last edited by PredatorZ; 09-10-2012 at 08:45 AM. Reason: added link
PredatorZ is offline  
Old 09-10-2012, 08:50 AM
  #3  
Registered User
 
PredatorZ's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: A Shady Tree in Boise
Posts: 1,032
Welcome to the Club

Grats on your new Z and welcome to the forums, and good luck on finding and fixing the problem your having. This is a great resource for Z owners and lots of knowledgeable guys always willing to bend your ear. The search works pretty good , and you will find lots of posts about electrical issues, and most likely lead you to a fix.
PredatorZ is offline  
Old 09-10-2012, 10:42 AM
  #4  
Registered User
 
Twiggs280zx's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 201
Welcome

How is the Z scene in AK? I was raised in Palmer but havent been there in 7 years.

Pics?
Twiggs280zx is offline  
Old 09-16-2012, 09:55 AM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 3
Thanks!

I was working on it over the weekend. and finally got the electrical to work. For some reason. I used a multimeter to check out all of the electrical. All of the grounds are GOOD. The thing is It is temporary, I Hot wired a electrical from the starter to the alternator then all of the electrical works.. My uncle came and took a looked at it. He says maybe some of the relays are fried? When I take off the WIRE I hot wired. None of the electrical works... I Download a copy of the manual for my year. Thanks. Will look to it for future reference.

Are the relays hard to replace?
Would I need to touch the electricals inside the dash board?
Attached Thumbnails No Electrical!!! 240Z !!! Help!!!-imag0579.jpg  

Last edited by s30dan; 09-16-2012 at 10:17 AM. Reason: forgot to add picture
s30dan is offline  
Old 09-16-2012, 10:30 AM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 3
Greetings!

Originally Posted by Twiggs280zx View Post
How is the Z scene in AK? I was raised in Palmer but havent been there in 7 years.

Pics?
Hello! Fellow Alaskan! Once one always one! Its Great When the sun is out! But Its been raining like last summer. I was hoping to get my 240z up and running so i can take some nice scenery photos buts its not gonna happen anytime soon. Summer almost over.
Attached Thumbnails No Electrical!!! 240Z !!! Help!!!-imag0032.jpg   No Electrical!!! 240Z !!! Help!!!-img_0290.jpg   No Electrical!!! 240Z !!! Help!!!-img_0274.jpg  

Last edited by s30dan; 09-16-2012 at 10:34 AM.
s30dan is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
stiletto660
280ZX Performance / Technical
5
10-09-2013 07:04 AM
DZcrew
300ZX (Z32) Performance / Technical
2
07-15-2011 11:26 AM
GaZ
240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums
1
11-06-2002 10:48 PM
Kathryn
300ZX (Z31) Forums
1
10-13-2002 02:40 PM
leemarshall50
240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums
1
06-12-2002 06:28 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: No Electrical!!! 240Z !!! Help!!!


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.