240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical Discussions related to performance motor enhancements, upgrades.

77 280 runs good till...

Old 03-27-2008, 06:46 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Phoenix,Az.
Posts: 21
77 280 runs good till...

my car is a 77 2plus. she runs good all day then when i shut it down and restart it runs really rough for about a minute and a half and then cleans up and runs good. any help would be appreciated!

Last edited by luckyZ13; 03-27-2008 at 06:52 PM.
luckyZ13 is offline  
Old 03-27-2008, 07:01 PM
  #2  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
Welcome to ZDriver!

Have you checked the basics?
-Wires
-Plugs
-Dizzy cap & rotor
-Cold start valve
-Air regulator
-CHTS
-AFM
-EFI sensor wiring?
NismoPick is offline  
Old 03-27-2008, 07:59 PM
  #3  
Über User
 
snwbrderphat540's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: lemont, Illinois
Posts: 9,532
no CHTS on a 77 nismo. for shame....
snwbrderphat540 is offline  
Old 03-27-2008, 08:14 PM
  #4  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
Roger that.
NismoPick is offline  
Old 03-27-2008, 10:01 PM
  #5  
Über User
 
snwbrderphat540's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: lemont, Illinois
Posts: 9,532
id start with the basic tune up and cleaning all the connections even the ECU ones themselves seeing if any of the wires in the plugs are loose. its wierd it only does it for a minute AFTER its warm. makes me wonder if the air regulator and or cold start valve is acting up.
snwbrderphat540 is offline  
Old 03-28-2008, 04:24 PM
  #6  
Registered User
 
z_lis's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 146
My car does that too!! usually when it's real warm out. It sounds like she's coughing up a fur ball, then spitts up and goes fine. it's like it's not running on all 6. I had a really good tune up and some connections to the injectors replaced, and it doesn't do it nearly so bad. I had talked to a z mechanic about it, and he thinks the fuel is getting too hot in that fuel rail, and not spraying properly... I really want to fix this problem too, I was going to try using this insulating stuff, but it's not an easy job.
z_lis is offline  
Old 03-28-2008, 08:31 PM
  #7  
I have a present for you...
 
theramz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: dayton, nevada usa
Posts: 1,661
Next time unplug the cold start valve, it's just behind the throttle body with a plug that looks like the injector plugs. If it runs okay then it's your thermister sensor located on the thermostat housing. If it's bad the ecu thinks the engine is cold and turns on the cold start valve. If that's not it check you sparkplugs to see if the are gas or oil fouled.
theramz is offline  
Old 03-29-2008, 02:47 PM
  #8  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Phoenix,Az.
Posts: 21
thanks for all your responses! most of the parts suggested to check are new within the last six months! the cold start valve idea sounds the most likly but i'm pretty sure it's plugged with some sort of goo. i'll give it a try though.as far as the thermister witch one one on the housing is witch? doesn't say in my Chilton. thanks again everyone!
luckyZ13 is offline  
Old 04-28-2008, 09:16 AM
  #9  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Phoenix,Az.
Posts: 21
go it!

finally got a chance to replace the thermotime switch and no more sputtering! thanks all for your help!
luckyZ13 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
r2doesinc
240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical
19
10-13-2014 01:01 PM
shaved300zx
300ZX (Z32) Performance / Technical
3
08-22-2009 05:40 AM
luckyZ13
240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical
1
03-29-2008 10:41 PM
hoov100
Wanted (WTB / WTT)
0
04-27-2006 06:55 PM
John-Paul
For Sale (VIEW ALL)
0
04-10-2003 12:13 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 77 280 runs good till...


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.