Loud squealing at start up. Stops once in gear. - ZDriver.com


300ZX (Z31) Performance / Technical Discussions related to Turbo charging, Supercharging, Engine, ECU, exhaust, and etc. performance enhancements and Techical related.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-08-2018, 08:07 PM   #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
Loud squealing at start up. Stops once in gear.

Hi everyone!

New here and I'm hoping for suggestions and hopefully some trouble shooting.

My 1985 300zx (turbo) is making a loud high pitched squealing sound at start up. Same intensity whether the car is cold or warmed up from a long drive, the squealing remains the same loud and piercing. But it immediately stops once I put it into into reverse or drive.

Has anyone had this issue before? Any tips on what needs to be replaced?

I appreciate any suggestions!

Thanks in advance.
Andrea is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2018, 03:29 PM   #2  
Registered User
 
zxguy1986's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1,097
Welcome to ZDriver, Andrea!

Two guesses. If you have a 5-speed the clutch could be slipping a bit - which would stop when in gear. You will eventually need to replace your clutch if no further clutch adjustment is available. Your clutch plates are wearing. Or, better yet, it's just one of your several belts slipping. You can try a belt spray on them to see if the problem lessens or disappears. Cool. Not a big deal. Tighten that belt a little bit (or replace it with new). Slippage gone. Noise stops. Happy Z!. Good luck.

Last edited by zxguy1986; 10-09-2018 at 03:41 PM.
zxguy1986 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rough first gear an loud bang noise? damiAN_ 240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical 5 08-06-2007 05:47 AM
odometer stops and starts working blkthghts 300ZX (Z32) Performance / Technical 7 07-11-2004 10:58 AM
Car stops after running for 5 to 10 min Zskyline79 280ZX Performance / Technical 11 05-29-2004 10:03 AM
Engine Starts then Stops autopilot 280ZX Performance / Technical 2 03-29-2004 07:23 PM
getting bump stops to stick?? zpeedrazer 240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums 1 01-31-2002 08:17 PM


Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 06:51 AM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.