280zx Stalls while driving - ZDriver.com

Go Back  ZDriver.com > Cars > 280ZX (S130) Forums
280zx Stalls while driving >

280zx Stalls while driving

280ZX (S130) Forums Dedicated to 79-83 ZCars

280zx Stalls while driving

Reply

 
 
 
Old 07-10-2018, 10:43 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 7
280zx Stalls while driving

Hi guys,
My z starts and idle well. After driving the car and it warms up, it stalls while driving. When the car is warm, I rev the engine up and let go the pedal, the rpm drops real low that almost makes it stall. So far I replaced the cranckcase water temp, sensor and thermotimer sensor, fuel filter, sparkplugs, but not helping. I hope you guys can help me. Thanks.
zman62 is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2018, 01:13 PM
  #2  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,613
Have you read the spark plugs? Checked timing? Checked fuel pressure (running and off)? Ohm checked the CHTS?
NismoPick is offline  
Reply With Quote
Old 07-12-2018, 05:43 AM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 7
What is CHTS? Do you think it is the fuel pressure regulator? I have no idea how to check the timing. I guess I need a timing gun? To be honest, I have very limit skill with cars. I am just trying to fix the simple things.
zman62 is offline  
Reply With Quote
Old 07-12-2018, 11:17 AM
  #4  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,613
First thing to do is download the FSM: http://www.xenonzcar.com/s130/fsm.php
CHTS = Cylinder Head Temp Sensor. Located between spark plug 5 & 6 (80.5-83), or in the thermostat housing (pre-80).
Test fuel pressure with a T hooked into the line between the fuel filter and fuel injector rail. Running pressure should be 30-35psi and should not leak down when off.
Yes, checking timing requires a timing light (gun).
NismoPick is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2018, 09:29 AM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 7
Thanks. I will check the fuel pressure. As far as CHTS, I believe that is the crankcase temp sensor which I did replace. It was running rich,rough and black smoke came out the exhaust. It solved the problem after I replaced that.
I was told that may be the ignition module?
zman62 is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Bleach
280ZX (S130) Forums
24
07-11-2009 04:45 PM
nerdbebo
280ZX Performance / Technical
12
05-22-2008 12:45 PM
zfanman
280ZX Performance / Technical
3
08-05-2004 07:20 PM
badboyZ2NV
300ZX (Z32) Performance / Technical
3
11-24-2003 04:13 PM
tsefreeflow
300ZX (Z32) Performance / Technical
2
10-07-2002 10:00 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 280zx Stalls while driving


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.