240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical Discussions related to performance motor enhancements, upgrades.

No power when cold

Old 04-14-2008, 09:04 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
tehweej's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 53
No power when cold

When i start up my z in the morning and drive to work/school, when i accelerate it has power up to about 2700-3000, then it chokes and stumbles and has no power. however, if i let off the gas pedal some, it gets power back (to a point). but when its warmed up its fine. ideas?
tehweej is offline  
Old 04-14-2008, 10:07 AM
  #2  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
Air regulator & cold start valve... search for those terms (and "cold start") & you'll have your answer lickidy split.
NismoPick is offline  
Old 04-21-2008, 09:38 AM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
tehweej's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 53
ok so i took the air reg off and the bi-metal strip assy. came out rather easily... and i was just curious on the proper operation of the air reg. (does it normally bleed vacuum through it, when is it supposed to be open/closed, how long does it take to do both). my searches came up fruitless
tehweej is offline  
Old 04-21-2008, 10:05 AM
  #4  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
Originally Posted by tehweej
my searches came up fruitless
I searched for "REGULATOR" and found these:

https://www.zdriver.com/forums/showt...ight=regulator

https://www.zdriver.com/forums/showt...ight=regulator

https://www.zdriver.com/forums/showt...ight=regulator

and tons of other threads.
NismoPick is offline  
Old 04-21-2008, 11:59 AM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
tehweej's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 53
it was cold enough today so i could actually see my exhaust whilst driving, and when it bogged down there was a rather large amount of blue/whitish smoke. i know my z burns a little oil, but could the problem be worse when its cold?
tehweej is offline  
Old 04-21-2008, 12:04 PM
  #6  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
Originally Posted by tehweej
but could the problem be worse when its cold?
Did ya click on that first link I posted?
NismoPick is offline  
Old 04-21-2008, 01:29 PM
  #7  
Registered User
Thread Starter
 
tehweej's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 53
i guess i was wondering if it might be more than just the air reg (which i am now sure mine needs the niku-sama rebuild treatment). when i pulled mine and blocked all the holes, it ran better and idled lower. btw my idle screw is all in and im idling at about 1k-1100. i did not have a chance to actually take it out for a drive tho.
tehweej is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jab83
300ZX (Z31) Forums
1
10-25-2013 09:02 AM
venomgg
280ZX (S130) Forums
6
02-10-2012 11:34 PM
audiofreak97
280ZX Appearance Exterior, Interior
8
11-19-2010 06:20 AM
280zx2by2
280ZX (S130) Forums
4
06-07-2008 08:18 AM
innerware
240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums
15
03-13-2002 08:50 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: No power when cold


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.