Electrical bugaboos 260Z - ZDriver.com

240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical Discussions related to performance motor enhancements, upgrades.

Electrical bugaboos 260Z

Reply

 
 
 
Old 07-29-2016, 10:08 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
cyclopsblown34's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Russellville, Missouri
Posts: 8
Electrical bugaboos 260Z

My 74 260Z was giving me fits electrically, not charging battery, dim lights, poor output at alternator and not wanting to start when warm(12.5V at battery and terminal at starter). I had the starter, battery and alternator all tested, all tested out good. Last night out of curiousity, I pulled the regulator and the cover off the regulator. It had contact points in it that are adjustable. I sanded the contacts, put it back in this morning, now charging 13.8 volts when revved a little and 13.1 at idle. I drove it to work today, shut it off, hit the key and she lit right off like she should. Just thought I'd let you all know that a bad regulator can cause more the poor charging.
cyclopsblown34 is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
LCPLM260z
240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums
3
04-25-2011 11:30 AM
dwende170
280ZX Performance / Technical
3
04-13-2003 07:15 PM
rigez
240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums
1
01-08-2002 08:12 PM
CESSNA
240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums
0
10-27-2001 03:52 PM
dcg9381
240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums
0
02-18-2001 03:21 PM


Thread Tools
Search this Thread