Go Back  ZDriver.com > Cars > 240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums > 240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical
Battery Good, but car starts sometime and is just dead other times >

Battery Good, but car starts sometime and is just dead other times

240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical Discussions related to performance motor enhancements, upgrades.

Battery Good, but car starts sometime and is just dead other times

Old 11-06-2012, 04:15 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Battery Good, but car starts sometime and is just dead other times

My son's 240Z just goes dead sometimes. The battery is good. It will start for a few days, then goes dead, no dash lights, no nothing. I've had four mechanics look at it and they all say they fixed it, but a day or so later it goes dead again. The battery is still charged, but even dash lights are out.
James Corbett is offline  
Old 11-06-2012, 08:41 PM
  #2  
Grumpy & Helpful
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mill Creek WA
Posts: 1,415
are you sure your ground strap is working. If nothing else try running the ground strap to a bolt in the body then to the starter (the best way to do it - ground thru starter is unreliable). Is the battery hold down frame secured and the battery isn't bouncing around the inside of the engine room. has the battery been load tested? my 83 had all sorts of gremlins (new battery). kept telling myself can't be - the battery is new. finally load tested and they gave me a new battery under warranty all problems solved.
rogerz is offline  
Old 11-08-2012, 02:17 AM
  #3  
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA, Chicago illinois
Posts: 5
@re you sure your floor band is working. If nothing else try running the floor band to a bolt in the body then to the starter (the best way to do it - floor thru starter is unreliable). Is power supply hold down frame secured and power supply isn't bouncing around the inside of the engine room. has power supply been load tested?
Johnlalwlmy is offline  
Old 11-11-2012, 07:18 PM
  #4  
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 298
Use a voltmeter on the battery while trying to start it. The battery should be at 12 to 13 volts before trying to start it. It should only go down a couple of volts while cranking. If it's going down more while it's cranking, it could be a bad battery or a short. If it doesn't drop at all, then there is likely a flaky connection between the battery and the car (positive or ground).
If the voltage goes down a little while the car does not crank, it could be a bad ignition switch or solenoid. At that point, you can check for voltage from the solenoid to ground while trying to start the car.
Steve260Z74 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
zxguy
280ZX (S130) Forums
2
04-30-2008 11:09 PM
Darkmann
300ZX (Z32) Forums
5
03-06-2008 01:03 PM
thxone
The Lounge (Off Topic)
10
02-24-2007 04:00 PM
juggalo280ZX
280ZX Performance / Technical
7
05-06-2005 08:03 AM
gfkeph
240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums
1
07-02-2002 11:20 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Battery Good, but car starts sometime and is just dead other times


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.