When it rains...seems water gets into electronics or something - ZDriver.com


300ZX (Z31) Forums Dedicated to 84-89 ZCars otherwize known as the Z31's

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 09-13-2018, 09:20 PM   #1  
Registered User
Thread Starter
 
Donn144's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 241
When it rains...seems water gets into electronics or something

1987 300ZX
Whenever it rained hard my Z would run VERY rough. I had the cables replaced with a tuneup and this helped A LOT! But, still after a hard rain it will take 15-30 seconds of running to run smoothly. BUT this weekend she sat for 3-4 days and it had rained..today even after 30 minutes she ran like she was missing a cylinder i.e not firing. I thought the coil or AFM took a hit. But, she sat warmed up from my drive and later in the day right when I was about to test the AFM, she ran smooth. Seems the water dried out.

QUESTION: Where is the water getting in from? And, what is it dampening ?

Thx for any ideas

Donn
Donn144 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2018, 09:07 AM   #2  
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: east KS
Posts: 279
Mass meters act up on damp weather , the sensor a 900 degree nichrome wire cools as the air passes by , throw in moisture and it cools extremely and can flood then the O2 shuts down FI
also it can get to the circuit boards
86tcoupe is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2018, 09:52 AM   #3  
Registered User
Thread Starter
 
Donn144's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 241
OK ..did not happen with my 88 all those years. Would changing the AFM out make any difference..or I just have deal with it?
Covering car when it rains? Unfortunately, no garage available.

Thx for the input!

Donn
Donn144 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2018, 12:54 PM   #4  
Registered User
 
Gentleman Z's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Georgia
Posts: 5
Misfire when raining/damp

I too have this problem on my Ď85. I believe it is the distributor cap/ rotor. I also have heard if your wires/plugs arenít NGK then it can cause this as well. Iíve got both the plugs and the wires on order now and am going to replace the distributor cap and rotor as well. I will let you know if this fixes anything. My misfire lasts about 10-15 minutes and then quits so it does not last nearly as long as yours. Let me know if you find a solution.

Gentleman Z is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
electronics blow! snwbrderphat540 The Lounge (Off Topic) 8 04-11-2007 01:47 PM
When It rains it pours skittle 240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums 15 02-26-2007 11:17 PM
86 turbo won't start after it rains z-hag 300ZX (Z31) Performance / Technical 4 10-11-2006 11:00 AM
electronics install locations 1SIKZ 300ZX (Z32) Appearance Exterior, Interior 1 05-17-2006 07:18 AM
75 280z parts for sale, engine/bumpers/electronics goldenchild7801 FS: 240Z,260Z,280Z & 280ZX (70-83) 0 11-21-2005 10:45 AM


Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 06:15 AM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.