ZDriver.com

ZDriver.com (https://www.zdriver.com/forums/)
-   300ZX (Z32) Brakes, Wheels, Suspension and Chassis (https://www.zdriver.com/forums/300zx-z32-brakes-wheels-suspension-chassis-51/)
-   -   shake while engaging clutch (https://www.zdriver.com/forums/300zx-z32-brakes-wheels-suspension-chassis-51/shake-while-engaging-clutch-42465/)

mjselling 02-25-2018 06:12 PM

shake while engaging clutch
 
1991 z32 5 speed na coupe, my issue is a fairly violent shake when at stop and engaging clutch, when clutch is fully engaged shaking stops. One would think it would be a clutch issue but everything from the pilot bearing to the differential which I changed the fluid, new clutch master and slave cylinders, new stainless steel hose, flywheel, pressure plate, clutch disc, one piece driveshaft, transmission mounts differential mounts too, don't feel it in the shifter and seems to be coming from the back of the car.only happens when if first gear, Any thoughts or ideas would be appreciated, Thanks

Cobalt60 02-26-2018 04:34 PM

The mounts would make sense. Did you also look at the engine mounts?

Wonder if someone could see movement in the drive train when it happens.

mjselling 02-27-2018 08:09 AM

1991 z32 5 speed na coupe, my issue is a fairly violent shake when at stop and engaging clutch, when clutch is fully engaged shaking stops. One would think it would be a clutch issue but everything from the pilot bearing to the differential which I changed the fluid, new clutch master and slave cylinders, new stainless steel hose, flywheel, pressure plate, clutch disc, one piece driveshaft, transmission mounts differential mounts too, don't feel it in the shifter and seems to be coming from the back of the car.only happens when if first gear, Any thoughts or ideas would be appreciated, Thanks

mjselling 02-27-2018 08:11 AM

motor mounts are o.k., I forgot to mention that it doesn't do it all the time, seems like after I drive for a while is when it happens. Doesn't do it when I first start.

Cobalt60 03-01-2018 07:33 PM

Seems like the clutch would be a good place to look since all the mounts are good. Wonder if one/more springs are broken. Maybe something didn't go back together quite right.

mjselling 08-19-2018 01:02 PM

found that the light weight flywheel is the culprit, changed to an oem 20.2 lb flywheel, shake is gone and a pleasure to drive agan


All times are GMT -7. The time now is 08:35 PM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands