300ZX (Z31) Performance / Technical Discussions related to Turbo charging, Supercharging, Engine, ECU, exhaust, and etc. performance enhancements and Techical related.

Engine no start

Old 08-23-2016, 12:38 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
cooch85's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: MotorCity, MI
Posts: 10
Engine no start

Ever since I have acquired this car, it has had some sort of issue to where sometimes it will run for an hour or two, or other times im lucky to get 10 minutes out of it. Point being that it would always start. Sometimes i would have to let it sit for a hour or two, but after pulling the ECCS out of the passenger kickboard, and running it through the diagnostic mode, the car has not started since. I know the fuel pressure is good. Now when I ran the codes, the CAS was said to be bad. But I find it more then coincidental that once I removed the box and reinstalled it, that the car does not run??? Anythoughts are appreciate it. So would my 86 NA auto 300ZX.
cooch85 is offline  
Old 08-30-2016, 06:32 AM
  #2  
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,616
An engine needs 3 things to start:
-Proper fuel delivery
-Proper spark delivery
-Proper compression

So, have you checked for spark at all 6 plugs? Verified firing order and timing are correct?
Have you verified that the injectors are spraying?
Done a compression test?
NismoPick is offline  
Old 09-04-2016, 09:39 PM
  #3  
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: east KS
Posts: 302
this is why the FI section takes up half the FSM
a break out box makes it easyer to get live data ,thats what a dealer has .
if your cam angle sensor is not working that can do it
the gas is fresh enough ?, not flooding ? very easy to flood a efi with irridium plugs , best to pull and check compr. and for wet plugs spark
didn't smash a pin putting it back together ? on the ECU
fun , fun ....techs used to run and hide when this type of problem came in
86tcoupe is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bongpogi
280ZX Performance / Technical
3
08-19-2015 11:15 AM
moorebl
280ZX (S130) Forums
2
04-14-2011 03:28 PM
imd240zman
240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical
3
09-12-2006 09:26 PM
Breakbeatbob
300ZX (Z31) Performance / Technical
2
06-19-2005 04:31 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Engine no start


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.