300ZX (Z31) Forums Dedicated to 84-89 ZCars otherwize known as the Z31's

Start up after engine swap

Old 12-30-2018, 08:36 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Start up after engine swap

UJust bought an 85 with broken belt, replaced engine with used one, one installed new belt and tensioner I checked the compression and had 130-150 at each cylinder, new plugs wires, when trying to start it sounds like itís hitting on one cylinder, have strong spark to all, fuel pressure is 55, have checked and rechecked timing, all good, have taken dist out and replaced with spare with same problem, getting clicks when turning dist while out which tells me the ecm is signaling injectors for fuel. Z has pre campaign wiring setup for injectors which are working baffled. at problem. Help please.

Last edited by Shane Tarlton; 12-30-2018 at 08:42 PM.
Shane Tarlton is offline  
Old 01-06-2019, 06:27 PM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: east KS
Posts: 297
Originally Posted by Shane Tarlton View Post
UJust bought an 85 with broken belt, replaced engine with used one, one installed new belt and tensioner I checked the compression and had 130-150 at each cylinder, new plugs wires, when trying to start it sounds like itís hitting on one cylinder, have strong spark to all, fuel pressure is 55, have checked and rechecked timing, all good, have taken dist out and replaced with spare with same problem, getting clicks when turning dist while out which tells me the ecm is signaling injectors for fuel. Z has pre campaign wiring setup for injectors which are working baffled. at problem. Help please.
compression is normal?
spark checker shows good spark
you do not want it to roar to life 3000 rpm , best to have it oiled well thru out , i pull all but 2 wires to fire a eng that has set
try carb spray in the intake once to see if that changes
86tcoupe is offline  
Old 01-07-2019, 05:51 AM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Swap

figured it out, the injectors were stuck, I pulled them, jumped them with 12 volts until they clicked solid, put new seals, new wires back to pre campaign and she fired right up.
Shane Tarlton is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
dparke84AE
300ZX (Z31) Performance / Technical
9
10-16-2016 08:25 PM
bongpogi
280ZX Performance / Technical
3
08-19-2015 11:15 AM
datdude407
300ZX (Z32) Forums
6
09-13-2010 09:44 AM
91black2+2
300ZX (Z32) Performance / Technical
15
01-03-2007 07:52 AM
z-hag
300ZX (Z31) Performance / Technical
4
10-11-2006 11:00 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Start up after engine swap


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.