84 NA Auto has fuel and spark, wont start? - ZDriver.com

Go Back  ZDriver.com > Cars > 300ZX (Z31) Forums
84 NA Auto has fuel and spark, wont start? >

84 NA Auto has fuel and spark, wont start?

300ZX (Z31) Forums Dedicated to 84-89 ZCars otherwize known as the Z31's

84 NA Auto has fuel and spark, wont start?

Reply

 
 
 
Old 04-29-2018, 09:53 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Humvees2Zs's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Lubbock, TX
Posts: 6
84 NA Auto has fuel and spark, wont start?

I have an 84 300zx, my pops left it sitting for a decade, and Im tryin to resurrect it. Ive got a new battery w/ 525 crank amps, new spark plugs(and dropped mystery oil in plug holes) new fuel pump, and fuel showing on the return line past the pressure regulator. Got good spark, tested only one plug, have tried cranking w/ MAF sensor connected and disconnected, When I crank, it sounds dry, like no fuel gets into the cylinders, and the ECU reads code 31. Any ideas would be appreciated! Thanks gents!
Humvees2Zs is offline  
Reply With Quote
Old 04-29-2018, 10:08 PM
  #2  
Registered User
Thread Starter
 
Humvees2Zs's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Lubbock, TX
Posts: 6
Sorry, forgot, it will fire with ether into air intake.
Humvees2Zs is offline  
Reply With Quote
Old 04-30-2018, 10:13 PM
  #3  
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: east KS
Posts: 284
Stop with the starting spray , use a squirt bottle with gas ,carefully ,only
starting spray is only for exterme cold carbed cars
got injectors clicking? check compression , how fresh is the gas? You want it oiled good before it fires any way I pull 2 plug wires on a start up
86tcoupe is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2018, 06:37 AM
  #4  
Registered User
 
Cobalt60's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 25
If it starts with ether in the intake then it's probably not getting fuel otherwise.

Something between the fuel rail and the cylinders is not functioning. Fuel injectors?
Cobalt60 is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2018, 06:39 AM
  #5  
JSM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Orlando, FL
Posts: 114
I’m going with injectors plugged. Like above if they don’t click, open and close, you won’t get fuel. I just went through this with an 87 NA. Had to clean them one by one and jump them to get the, to open and close. Car on sat for about 2 years.
JSM is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2018, 03:46 PM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
Humvees2Zs's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Lubbock, TX
Posts: 6
Okay, thanks for the input guys, Ill pull the injectors and get em cleaned up.
Humvees2Zs is offline  
Reply With Quote
Old 05-02-2018, 09:45 AM
  #7  
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: east KS
Posts: 284
They wont pump out the right fuel no matter how clean if the pump is weak ,check fuel pressure
I believe I got the last fuel pump assy. For z31, Usually they are cleaned by running the engine with a tank cleaner
86tcoupe is offline  
Reply With Quote
Old 07-08-2018, 08:27 PM
  #8  
Registered User
Thread Starter
 
Humvees2Zs's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Lubbock, TX
Posts: 6
I was doing some rust abatement on the battery tray, and pulled a couple bolts off the side of the tray, what looks like a fuse box came out from under the tray. Im having trouble identifying this component, anybody know what this is?
Humvees2Zs is offline  
Reply With Quote
Old 07-09-2018, 05:48 AM
  #9  
JSM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Orlando, FL
Posts: 114
Originally Posted by Humvees2Zs View Post
I was doing some rust abatement on the battery tray, and pulled a couple bolts off the side of the tray, what looks like a fuse box came out from under the tray. Im having trouble identifying this component, anybody know what this is?
From under the tray? There is a black box on the side that has three fusible links in it. Got a pic?
JSM is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2018, 10:05 PM
  #10  
Registered User
Thread Starter
 
Humvees2Zs's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Lubbock, TX
Posts: 6
Originally Posted by JSM View Post

From under the tray? There is a black box on the side that has three fusible links in it. Got a pic?

Y
Humvees2Zs is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2018, 10:07 PM
  #11  
Registered User
Thread Starter
 
Humvees2Zs's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Lubbock, TX
Posts: 6
Sorry, yes under the metal battery tray. And if this is fusible links, would one of them be the one that goes from the ECU to the injectors?
Humvees2Zs is offline  
Reply With Quote
Old 07-11-2018, 05:36 AM
  #12  
JSM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Orlando, FL
Posts: 114
That is the fuel pressure regulator module.

300zx Parts For You webpage

have you down loaded the FSM from Xenon? They have a pretty decent diagnostic pages.
XenonZcar.com Z31 1984-1989 300zx Reference
JSM is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Klik
280ZX (S130) Forums
3
08-01-2016 10:57 AM
Fairladyz1990AF
300ZX (Z32) Forums
7
04-24-2014 05:15 PM
Colorado280zed
240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical
3
03-07-2014 12:02 PM
tc300zx
300ZX (Z32) Performance / Technical
20
05-23-2007 03:47 AM
Tymerider
280ZX Performance / Technical
3
01-07-2004 08:57 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 84 NA Auto has fuel and spark, wont start?


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.