Rear brake problems.... - ZDriver.com


300ZX (Z31) Brakes, Wheels, Suspension and Chassis Discussions related to performance suspension, wheels, brakes and chassis.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-05-2014, 01:13 PM   #1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 27
Rear brake problems....

SO I'm getting ready to replace all my brake rotors and pads... So I thought i'd check them and see what really needs to be replaced.. when I looked at the rears they all look brand new just has a lot of rust... But pads look like they've never been used.. My e brake hasn't worked in for ever and i'm thinking my rears haven't worked in some time... Not sure if the calipers are bad.. or a line is bad. or if its brake booster or master.. Has anyone else had a issue like this... I searched but couldn't find anything thanks for your help guys..
jab83 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 02:21 PM   #2
Grumpy & Helpful
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mill Creek WA
Posts: 1,405
if they ain't shiny they ain't workin! you got something wrong. lots of people have problems bleeding the z31 . you got to bleed everything look in the fsm procedure is outlined there.
rogerz is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 05:58 PM   #3
Registered User
 
FlyingT's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Hampshire
Posts: 87
jack the car up, spin the rear wheel, and press the brakes and see if it stops.
FlyingT is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 10:49 AM   #4
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 27
I have tried to bleed the rear brakes But Only drips come out.. and not alot Maybe one or two after 10 to 15 times of pumping the brakes... My Ebrake doesn't work anymore ether. I've checked my master and brake booster and they're fine and in perfect working order. and I didn't see any cracks or anything in the metal lines. and my other lines look fine too. Its really annoying.. I don't wanna spend alot of money on new calipers if thats not the problem. Maybe i should just take it to a shop and let them deal with it???
jab83 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:16 PM   #5
Registered User
 
FlyingT's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Hampshire
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by jab83 View Post
I have tried to bleed the rear brakes But Only drips come out.. and not alot Maybe one or two after 10 to 15 times of pumping the brakes... My Ebrake doesn't work anymore ether. I've checked my master and brake booster and they're fine and in perfect working order. and I didn't see any cracks or anything in the metal lines. and my other lines look fine too. Its really annoying.. I don't wanna spend alot of money on new calipers if thats not the problem. Maybe i should just take it to a shop and let them deal with it???
Are you trying to bleed the brakes yourself? You can't

Pump the brakes. Keep pressing the brakes when you open the bleeder. It should **** out fluid.
FlyingT is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 06:12 PM   #6
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 27
LOL no... ME and my buddy tried it just didn't work.... I do own a shop.... I've never owned one of these cars before Or worked on one. and me and my guys cant figure this thing out. its very annoying. I'm to the point i'm gonna replace everything.
jab83 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 06:34 PM   #7
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
probably the pistons are rusted and frozen.
Mike G is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brake Problems LaGSaLoT 280ZX Brakes, Wheels, Suspension and Chassis 12 09-29-2004 07:24 PM
brake problems on my 260 OlderThanMe 240Z, 260Z, 280Z Brakes, Wheels, Suspension and Chassis 1 06-07-2004 08:30 AM
Brake problems FastZ 280ZX Brakes, Wheels, Suspension and Chassis 11 05-05-2004 10:04 PM
help, brake light problems... E-Z Rider 300ZX (Z32) Performance / Technical 1 04-22-2004 08:47 PM
Brake light problems XXtacy 300ZX (Z31) Forums 1 07-17-2002 06:13 AM


Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 07:39 AM.


Copyright 2000 - 2014 ZDRIVER.COM All Rights Reserved.