240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical Discussions related to performance motor enhancements, upgrades.

Idle problem: 280z FI

Old 08-15-2007, 06:04 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Antonio
Posts: 94
Idle problem: 280z FI

Ok lets see if I can explaine this in a some what logical manner.

The car runs fine b4 it warms up, idle is perfect. If I dont take it out and run it it will continue to idle as expected. When I do take it out and come to a stop light take it out of gear the RPM trieds to drop to 0 then catches and reves up and downfor a few seconds. Some times the engine dies most of the time it does not.

Any Ideas?
Texizgreat is offline  
Old 08-15-2007, 07:49 AM
  #2  
The Evil Twin
 
Bleach's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 9,292
check your timing. You may be advanced way too much.

If it is advanced too much (should be 10-12 deg BTDC) and you can't adjust the distributor back far enough to bring it within spec then your oil pump shaft was installed one tooth off.
Bleach is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
dillenrocha
240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical
2
08-21-2013 02:29 PM
nismodrifterx
300ZX (Z32) Forums
1
08-19-2011 03:37 PM
DrR
240Z, 260Z, 280Z Performance / Technical
2
03-29-2011 02:08 PM
jooom
300ZX (Z32) Performance / Technical
1
08-06-2005 04:35 PM
deckart
300ZX (Z32) Forums
3
11-27-2002 04:20 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Idle problem: 280z FI


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.