I think my axle broke? - ZDriver.com


300ZX (Z31) Brakes, Wheels, Suspension and Chassis Discussions related to performance suspension, wheels, brakes and chassis.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-14-2013, 06:33 PM   #1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Indiana
Posts: 71
I think my axle broke?

Ok i thought ive been having a driveshaft u joint problem with the squeaking but i think thats changed.. I was driving a few hrs ago and all of a sudden the squeaking coming from inside of the rear left wheel started getting worse in a split second. All of a sudden I hear a clunk kinda noise and now I cant drive it.. The back left wheel is wobbiling back and forth making an eerie crunch noise.. really doesnt sound good. If i would of driven it more, i think the wheel would fall off.. So, i take my hands 12 o clock and 6 o clock and wiggle the wheel back and forth. The whole friggin back side of the car wobbles back and forth.. its really loose.. im thinking its an axle? Hope the details help.
Evan Faris is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2013, 06:46 PM   #2
Grumpy & Helpful
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mill Creek WA
Posts: 1,391
wheel bearing
rogerz is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2013, 06:47 PM   #3
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,384
Moar camber.
NismoPick is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2013, 08:23 PM   #4
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Indiana
Posts: 71
You think so rogerz? the whole back end was shaky when id drive also. Ill take it apart and look at it.
Evan Faris is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2013, 08:45 PM   #5
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,384
Quote:
Originally Posted by Evan Faris View Post
Ill take it apart and look at it.
Excellent idea ol' chap.
NismoPick is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 01:22 PM   #6
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Indiana
Posts: 71
Found out it was a broken lug nut stud.. Fine now
Evan Faris is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 01:36 PM   #7
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,384
One broken stud wouldn't cause the wheel to wobble (maybe on the freeway), because there are 3 to 4 other lugs still holding the wheel tight. Maybe they were all loose?

Science is "mind bottling" sometimes.
NismoPick is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 08:30 PM   #8
Registered User
 
Stukinit's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: California
Posts: 38
Actually nismo, I had a nasty repetitive clunk coming from my passenger footwell for about 3 days before I found out 2 of the lugs were loose on the passenger wheel. I had even jacked the car up to check the bearings, nothing was bad, but the noise would always return at speed.

I felt stupid.
Stukinit is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 09:11 PM   #9
Grumpy & Helpful
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mill Creek WA
Posts: 1,391
110 ft lbs torque on a wrench will cure that.
rogerz is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 12:30 AM   #10
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 20,384
Quote:
Originally Posted by Stukinit View Post
I found out 2 of the lugs were loose on the passenger wheel.
Yes... two, not one.

I have purposely driven a 4lug car with ONE lug on, and THREE off... the one was tight, made a little noise, but held firm.
NismoPick is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 01:53 AM   #11
Registered User
 
Stukinit's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: California
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by NismoPick View Post
Yes... two, not one.

I have purposely driven a 4lug car with ONE lug on, and THREE off... the one was tight, made a little noise, but held firm.
That just sounds scary.

Sorry if my last post seemed "corrective" I just wanted to share an experience. Things I think and things I type never quite sound the same :/
Stukinit is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 04:38 AM   #12
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Indiana
Posts: 71
Yeah atleast 3-5 lug nuts were loose Nismo. It solved my problem and i actually have nothing wrong with the car now.. Fun times trying to catch up and buying new parts.. but my steering wheels still shakes very little accelerating after a new drivers side wheel bearing and outer tie rod ends. Before i spend anymore money, i'm gonna try getting my wheels balanced. other than that, the car runs strong for 260k miles. :P
Evan Faris is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 12:03 PM   #13
Registered User
 
AZ-ZBum's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,396
It's amazing what happens when you actually LOOK AT YOUR CAR BEFORE RUNNING TO AN INTERNET FORUM to ask a stupid question, isn't it.
AZ-ZBum is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
axle question grim369 280ZX Performance / Technical 13 10-02-2013 01:06 PM
1000HP axle BlackCrow 350Z (Z33) Forums 16 07-28-2006 07:12 AM
Axle swap??? unique280 280ZX (S130) Forums 4 07-09-2005 06:08 PM
rear axle Cw2435 280ZX Brakes, Wheels, Suspension and Chassis 2 03-13-2004 11:49 PM
Rear Axle Jammer 240Z, 260Z, 280Z (S30) Forums 1 12-13-2001 10:28 AM


Bookmarks

Tags
300zx, axle, axles, broke, broken, car, making, noise, rear, tire

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 03:16 AM.


Copyright 2000 - 2014 ZDRIVER.COM All Rights Reserved.