Go Back   ZDriver.com > Cars > 300ZX (Z31) Forums > 300ZX (Z31) Performance / Technical
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

300ZX (Z31) Performance / Technical Discussions related to Turbo charging, Supercharging, Engine, ECU, exhaust, and etc. performance enhancements and Techical related.

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-15-2006, 03:19 PM   #1
Registered User
 
Turbo86's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Frisco, TX
Posts: 161
replaced tail light sensor, bulbs, fuses brake lights work but not as running light

replaced tail light sensor, bulbs, fuses brake lights work but not as running light ... if the brake light is working but the running light isn't could the problem be at the brake pedel ... everything works but running light ... tried testing wires and such I just can't seem to find problem ... any other suggestions?
__________________
1986 300ZX Turbo, Red-3" CM Exhaust,K&N xstream cone filter,HKS Turbo Timer, Greddy Boost Controller : Waiting to install- T3/T4 Turbo,Intercooler & Piping Kit, Illuminas, Eibach Springs...I'd Like To Get... Upgraded Fuel, Gutted Manifold, Stanza TB, JWT ECU.
Turbo86 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-15-2006, 03:26 PM   #2
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 19,869
nismopick marcpickering nismopick
Send a message via MSN to NismoPick Send a message via Yahoo to NismoPick
Do you have the bulbs in backwards? Do you have the 2 filament bulbs?
__________________
Meh Facebook ... Cardomain pics ... Google
NismoPick is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-15-2006, 03:43 PM   #3
Queen of Yachts
 
z-hag's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: warmspott, trollville.......somewhere sailing the seas--fla, virgin islands...wherever....warm water....LOL
Posts: 2,958
Send a message via AIM to z-hag Send a message via Yahoo to z-hag
check your light bulb--does it have both filaments working?????
sometimes only 1 part breaks----check your brake light switch, under the pedal--perhaps the disc slipped and makes your brakelites stay on and drain your battery------check your ground and relay and fuses.

good luck
__________________


http://sksolitarybird.com
z-hag is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-15-2006, 05:08 PM   #4
Registered User
 
AZ-ZBum's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,394
Send a message via AIM to AZ-ZBum
Once you do all that, check the headlight switch.
__________________
Z31 Registry
Z32 Registry

Quote:
Originally Posted by hoov100 View Post
If you come on here asking for advice and don't take our advice/ignore our advice, then you should really just stop posting about your problem and ignore us completely.
AZ-ZBum is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 09:31 PM   #5
Registered User
 
Turbo86's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Frisco, TX
Posts: 161
If when I press the brake pedal both lights go on, how could they be hooked up wrong or wrong bulbs and if the disc behind the brake pedal was at fault how come the lights go on when I press the pedal and go off when i release ... everything works except when I turn on the car headlights the tail lights brake/running lights do not light up so maybe it's the head light switch like azbum said, but what part is it do i have to replace the stalk off the steering wheel where the switch is or is there a wire connector behind the dash or in the steering wheel
__________________
1986 300ZX Turbo, Red-3" CM Exhaust,K&N xstream cone filter,HKS Turbo Timer, Greddy Boost Controller : Waiting to install- T3/T4 Turbo,Intercooler & Piping Kit, Illuminas, Eibach Springs...I'd Like To Get... Upgraded Fuel, Gutted Manifold, Stanza TB, JWT ECU.
Turbo86 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 10:10 PM   #6
The Good Twin
 
NismoPick's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Wild Wild West, UTAH!
Posts: 19,869
nismopick marcpickering nismopick
Send a message via MSN to NismoPick Send a message via Yahoo to NismoPick
Man... all that didn't make much sense.

Quote:
Originally Posted by Turbo86
If when I press the brake pedal both lights go on, how could they be hooked up wrong or wrong bulbs
When you say both lights go on... which lights are you talking about??? Both sides, or both the tail & brake lights??? And if it's not working right... why do you think something WOULDN'T be wrong???


Quote:
Originally Posted by Turbo86
and if the disc behind the brake pedal was at fault how come the lights go on when I press the pedal and go off when i releasel
So your brake lights work fine... Again I ask, do you have the double filament bulbs in?
__________________
Meh Facebook ... Cardomain pics ... Google
NismoPick is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 10:10 PM   #7
Registered User
 
Turbo86's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Frisco, TX
Posts: 161
I found this on the net AZZbum is prob. right ... how do you remove that little stalk switch?

"Question -
I have a 1986 nissan 300zx and I can't get the taillights to work. I've tried changing the fuses and the llight bulbs. someone said there might be a second fuse box. I don't know what to do and it's driving me nuts. Please Help!"

"Answer
Darren,

If it is the instrument lights and the tail lights the master switch needs to be replaced. That is the one that turns on the headlights. It does the turn signals and the running lights as well as the dash lights and the headlights. There are contacts in there that wear out. Remember it is 20 years old. The switch is under $100 bucks and is an easy job with a phillips screwdriver. You do not even have to take the steering wheel off."
__________________
1986 300ZX Turbo, Red-3" CM Exhaust,K&N xstream cone filter,HKS Turbo Timer, Greddy Boost Controller : Waiting to install- T3/T4 Turbo,Intercooler & Piping Kit, Illuminas, Eibach Springs...I'd Like To Get... Upgraded Fuel, Gutted Manifold, Stanza TB, JWT ECU.
Turbo86 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 10:32 PM   #8
Registered User
 
inqui-Z-tor's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: California
Posts: 237
This link will work for you if you're registered at 300zxclub.com

http://www.300zxclub.com/showthread.php?t=78000

If you NOT registered .. well you know what to do ..
__________________
Enthusiast: A08 to Z31
theZenthusiast calendar: http://www.thezenthusiast.com/calendar
inqui-Z-tor is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-17-2006, 07:25 AM   #9
Registered User
 
Turbo86's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Frisco, TX
Posts: 161
Quote:
Man... all that didn't make much sense.


Quote:
Originally Posted by Turbo86
If when I press the brake pedal both lights go on, how could they be hooked up wrong or wrong bulbs


When you say both lights go on... which lights are you talking about??? Both sides, or both the tail & brake lights??? And if it's not working right... why do you think something WOULDN'T be wrong???



Quote:
Originally Posted by Turbo86
and if the disc behind the brake pedal was at fault how come the lights go on when I press the pedal and go off when i releasel


So your brake lights work fine... Again I ask, do you have the double filament bulbs in?
yes they are 1157 double filament bulbs ... there are 2 lightbulbs a piece in each brake light/running light section the long top corner lights ... all four light bulbs illuminate when I press the brake pedal but they do not illuminate when I turn on the headlights as running lights ... are you trying to say to me that each filament has a different function like one for brake and one for running? I was thinking now that it might be in the headlight switch.
__________________
1986 300ZX Turbo, Red-3" CM Exhaust,K&N xstream cone filter,HKS Turbo Timer, Greddy Boost Controller : Waiting to install- T3/T4 Turbo,Intercooler & Piping Kit, Illuminas, Eibach Springs...I'd Like To Get... Upgraded Fuel, Gutted Manifold, Stanza TB, JWT ECU.
Turbo86 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-17-2006, 11:09 AM   #10
Registered User
 
AZ-ZBum's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,394
Send a message via AIM to AZ-ZBum
Are the rest of the corner lights coming on? If not, then it's the switch. If so, then it's the sensor.
__________________
Z31 Registry
Z32 Registry

Quote:
Originally Posted by hoov100 View Post
If you come on here asking for advice and don't take our advice/ignore our advice, then you should really just stop posting about your problem and ignore us completely.
AZ-ZBum is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 12-17-2006, 12:39 PM   #11
Registered User
 
Turbo86's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Frisco, TX
Posts: 161
well back up lights work and the hazards work and the left right signals work ... and I replaced the sensor with a new one ... still same problem ... I just noticed the license plate lights don't work along with running lights, they're on the same ciruit right? ... maybe it's just part of the switch that's faulty
__________________
1986 300ZX Turbo, Red-3" CM Exhaust,K&N xstream cone filter,HKS Turbo Timer, Greddy Boost Controller : Waiting to install- T3/T4 Turbo,Intercooler & Piping Kit, Illuminas, Eibach Springs...I'd Like To Get... Upgraded Fuel, Gutted Manifold, Stanza TB, JWT ECU.
Turbo86 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-15-2007, 03:45 PM   #12
Registered User
 
xenonxiii's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Mt. Carmel, PA
Posts: 105
How to replace Headlight switch

http://www.xenonz31.com/How_To/Headl...eadlights.html

Follow the link and your problem will be solved.
xenonxiii is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 01-15-2007, 03:45 PM
ZDriver
350Z




Paid Advertisement
 
 
 
submit to reddit
Reply

Bookmarks

Tags
2000, 240z, brake, bulb, function, license, light, lights, plate, running, switch, tail, working, works, z21


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -7. The time now is 02:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.
Copyright 2000 - 2013 ZDRIVER.COM All Rights Reserved.